Gezondheidsnieuws

Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.

Blog artikels 49-60 van 161

Pagina's
Sorteer op:
Hooikoorts of corona? Zo kan je het verschil herkennen

Hooikoorts of corona? Zo kan je het verschil herkennen

Heel wat mensen hebben elk jaar weer last van hooikoorts. Het betekent dat je allergisch bent voor de pollen afkomstig van grassen, bomen of planten. Dit brengt allerlei ongemakken met zich mee, zoals verstopte of lopende neus, gezwollen ogen en kriebelende keel. Aangenaam is hooikoorts niet, en al zeker niet in tijden van corona. Maar hoe herken je het verschil tussen symptomen van hooikoorts en besmet zijn met het coronavirus?

Babymelk

Babymelk

Kies je ervoor om geen borstvoeding aan je baby te geven ? Geen probleem, commerciële babymelk tussen 0 en 6 maanden is volledig aangepast aan zuigelingen.

Sneeuwvakantie

Sneeuwvakantie

Je besluit staat vast, dit jaar ga je skiën. Echter verloopt dit niet altijd vlekkeloos. Wij geven je alvast enkele tips voor een topvakantie!

Glucosesensors bieden diabetespatiënten meer levenskwaliteit

Glucosesensors bieden diabetespatiënten meer levenskwaliteit

Een goed sensorsysteem om bloedsuikerwaarden te monitoren kan de levenskwaliteit van patiënten met diabetes type 1 aanzienlijk verbeteren. Dat blijkt uit een studie door verschillende Belgische ziekenhuizen en universiteiten. Zo'n systeem biedt meer comfort en maakt een betere opvolging van de bloedglucosewaarden mogelijk, waardoor er minder complicaties optreden. In UZ Leuven en het Universitair Kinderziekenhuis Fabiola deelden patiënten met diabetes type 1 en zorgverleners hun ervaringen met minister van Volksgezondheid Maggie De Block.

Wat zijn hoofdluizen?

Wat zijn hoofdluizen?

Hoofdluizen zijn kleine, vleugelloze en bloedzuigende insecten. Ze leven in het haar op je hoofd en voeden zich met het bloed van de hoofdhuid.

Magnesium

Magnesium

Moe, stress, krampen, hartkloppingen, misschien heeft u wel een te kort aan magnesium? Welke zijn de kenmerken van een tekort aan magnesium?

Constipatie

Constipatie

Één persoon op drie heeft te kampen met darmproblemen. In dit artikel vind je alvast enkele handige reflexen om constipatie tegen te gaan!

Haal het beste uit je gezondheid dankzij je huisapotheker!

Haal het beste uit je gezondheid dankzij je huisapotheker!

Wanneer je een chronische aandoening hebt en meerdere geneesmiddelen moet nemen, kan een huisapotheker een wereld van verschil uitmaken. Je huisapotheker behoudt het overzicht op je medicatie, heeft altijd een up-to-date medicatieschema voor je klaar en biedt je een persoonlijke begeleiding die op jouw noden is afgestemd. Hij of zij is tevens het aanspreekpunt voor je andere zorgverleneres voor informatie over jouw medicatie.

Dagelijks verstopte neus

Dagelijks verstopte neus

Heb je iedere dag last van een verstopte neus? Is je dagelijkse leven daardoor verstoord? Het kan erg vervelend zijn om een chronisch verstopte neus te hebben. Daarnaast is een constante verstopping ook slecht voor jouw gezondheid. Je bent namelijk kwetsbaarder voor frequente verkoudheden en sinusinfecties. De ontstoken sinussen kunnen bovendien leiden tot vermoeidheid.

Wat is eczeem?

Wat is eczeem?

Eczeem is een huidaandoening, gekenmerkt door jeukende en ontstoken plekken. Het is ook bekend als atopische dermatitis of constitutioneel eczeem, omdat dit de meest voorkomende vorm is.

5 tips om uw cholesterol te doen dalen

5 tips om uw cholesterol te doen dalen

Het te veel aan cholesterol is één van de eerste factoren van hartaandoeningen. Nochthans bestaan er middelen om die te verminderen! Wij geven je alvast 5 tips.

Zelftest hiv beschikbaar in de apotheek

Zelftest hiv beschikbaar in de apotheek

Voortaan kan u bij de apotheker terecht voor een betrouwbare zelftest die toelaat om zelf, binnen het comfort van uw eigen huis, een eventuele besmetting met hiv te testen. Die zelftest mag echter enkel gebruikt worden als de recentste blootstelling aan het risico dateert van minstens drie maanden eerder.

Pagina's